Az Avalon Car(e) Services Kft. Rent és Car Sharing üzletágvezetője, társtulajdonosa nyerte el a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége (MAKSZ) az Év Autókölcsönzője 2019 díját, melyet immár második alkalommal tudhat magáénak a magyar magántulajdonban álló autókölcsönző.

A 3 taggal induló flotta mára már több, mint 100 bérautóval büszkélkedhet. A flotta tagjai között egyaránt megtalálhatók az automata illetve manuális váltós modellek, gépjárművek a kiskategóriától a 9 fő szállítására alkalmas kisbuszokig. Az autók kivétel nélkül légkondicionáltak, átlag életkoruk pedig nem éri el a 6 hónapot.

A kifogástalan felszereltség mellett az Avalon Car(e) Services Kft. fő alapelvének, a „rugalmasság éjjel-nappal” non-stop szolgáltatásnak is köszönhető ez az elismerés. A mottó mögött az Avalon Car(e) Services Kft. valós filozófiája és működési elve áll, miszerint igény esetén egy órán belül bármikor szinte bárhova (akár vidékre is) kérhetünk autót. A szolgáltatások köre azonban nem zárul be a kölcsönzéssel. 2002-ben, tehát 18 évvel ezelőtt elindult saját autószervizük is, mely 2007-ben – eleget téve a magas szintű követelményeknek - csatlakozott a Bosch Car Service hálózatához, ezzel is biztosítva a nemzetközi elvárásoknak megfelelő színvonalat. Az Avalon bérautóit kivétel nélkül saját szakember ellenőrzi minden bérlés után és szükség esetén gondoskodik azok azonnali javításáról akár éjszaka vagy hétvégén is.

Egy ilyen bonyolult, számtalan munkaerőt igénylő rendszer nem működhetne megfelelő szakértelemmel és munkája iránt alázattal rendelkező vezető nélkül. Vendel 13 éve ismerkedett meg az autókölcsönzéssel, ez a kapcsolat azonban nem csak egy futó kaland. 2007 óta tudja, hogy mint jelent az AVALON Rent a Car(e) mottója: „Rugalmasság éjjel, nappal”. Szakképzett mérnökként rögtön átlátta, hogy a „kockás füzetből” vezetett cég innovatív fejlesztésekre szorul. Végigjárta a szakmai ranglétrát, jelenleg pedig több üzletág vállalatirányítási rendszerének bevezetése a legfőbb kihívása. A folyamatok összehangolása, az esetleges fennakadások elhárítása megkérdőjelezhetetlenül fontos feladat. Nem lehet véletlen tehát, hogy idén Nagy Vendel érdemelte ki az Év Autókölcsönzője elismerést, melyet 2020. február 27.-én a MAKSZ éves közgyűlését követően egy esti fogadás keretében, a Marriott Budapest Hotel különtermében a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének elnöke adott át.

A díj a tagok általi szavazást követően kerül kiosztásra, tehát a voksolók egytől-egyig elismert szakemberek, ez a tény pedig erősíti a minősítés értékét.

A cég rohamos fejlődése, növekedése, Vendel küldetése pedig ezzel még koránt sem ért véget…